lauantai 15. helmikuuta 2014

Kisailua

Ei menny kisat ihan putkeen tänään, mutta saatiinpahan harjotusta ja kokemusta. 2 agirataa startattiin siis Jankk:n kisoissa. Eka radalta 5 virhepistettä kepeiltä. Kepit oli lähdön jälkeen 2 esteen jälkeen lähes suoralla lähestymisellä ja ilmeisesti ajauduin itse liian lähelle keppejä ja kädellä tyrkkäsin Chilin keppien väärälle puolelle ja siitä kielto. Muuten loppurata meni ongelmitta ja oltiin neljänsiä. Kukaan ei tehnyt puhdasta rataa.

Toisella radalla sitten meni alku hyvin, mutta tiukemmassa kääntämiskohdassa tekikin kiellon ja siitä, kun jatkettiin olin valssissa myöhässä ja myös A:lta kielto, kun tuli mun väärälle puolelle. Lopussa vielä kepeillä vinolla lähestymisellä vasemmalta meni sisään tokaan väliin ja tästä kolmas kielto ja HYLlyhän sieltä rapsahti. Torstain treeneissä oli vähän samanlaisia ongelmia, että niitäköhän se nyt kisoissa heijasteli. Oma ohjaaminenkin tais olla hieman liian hätäistä varsinkin tokalla radalla. Ärsyttää, kun tiedän, että ollaan hitaita niin koitan sitten turhaan kiirehtiä toista, ettei tulisi aikavirheitä ja sitten tulee hutiloitua ohjauksessa turhaan. Seuraavien kisojen tavoite onkin rauhoittaa oma tekeminen ja tavoitella ennemmin puhdasta suoritusta hitaammalla ajalla. Nyt on vaan jänskätys, että koska ton yhen juoksut alkaa, kun edellisistä on jo aikaa. Seuraavat sopivat kisat vois olla maaliskuun alussa, mutta täytyy nyt seurata tota juoksutilannetta. Tekis nyt kovasti mieli vielä kisata ennenkun jäädään tauolle. Ja tauosta saattaa tulla hivenen pidempi, jos kasvattaja laittaa pentusuunnitelmat näistä juoksuista rullaamaan...

 No sitten Mintun jalka-asiaa. Kun saatiin pentuaikana vaivanneet varpaiden nivelsidevaivat ohi ja päästiin enemmän lenkkeilemään, aloin tarkkailla sen takapään pomputtelua. Varsinkin alkuun vapaana ja epätasaisella alustalla herkästi pomputteli takajalkojaan välillä molempiakin, mutta enemmän oikeaa jalkaa. No sitä pomputtelua on nyt jatkunut vaihtelevassa määrin edelleen ja välillä sitä on enemmän ja välillä vähemmän. Pahimmillaan pitää siis oikeaa takajalkaa useiden askelten ajan ilmassa ja sitten taas ottaa sen käyttöön. Mitään kipuilua tai liikkumisen haluttomuutta ei ole ollut eli hyppii ja loikkii niinkuin aina ennenkin. No tietysti mulla on herännyt epäily patellaluksaatiosta ja tarkoitus olisi käväistä eläinlääkärin luona asian tiimoilta. Kääk! Enkö mä nyt saakaan tästä itelleni toista agitykkiä? Saako sitä edelleen lenkittää metsässä vapaana ja antaa rallata? Tuleeko eteen leikkaus? Tai kamalat nivelvaivat vanhempana? No kaikkihan se otetaan vastaan mitä sieltä selviää ja koiran terveyden ehdoilla mennään. Kunhan saisi ees tavallista koiranelämää viettää kaikkine kirmailuineen, niin se riittäisi!

3 kommenttia:

  1. Agility on niin aaltoliikettä: joskus menee hienosti ja joskus vähemmän hienosti, mutta kaikki on opiksi :-) Onnea nelossijasta, vitonen ei ole huono tulos! Tsemppiä myös tuleviin kisoihin, ennen tai jälkeen juoksujen!

    Harmi tuo pomputtelu :-( Mutta lääkärissähän se selviää, joten kannattaa käyttää vaikka vaan oman mielenrauhan takia. Mä ainakin kuskaan vähän liiankin kevyin perustein tohtorissa, koska muuten stressaan asioista ihan liikaa :-) Toivotaan, että sinäkin murehdit turhaan!

    VastaaPoista
  2. Hienostihan teillä alkoi kisat, 5vp on tulos! Onneksi olkoon! Meillä meni kauan, kun alettiin saamaan minkäänlaisia tuloksia. Itselle sitä treeniä ja rutiinia tarvisi kisatilanteisiin lisää rutkasti ;)

    Kurjaa kuulla, että Mintulla jalat vaivaa. Paljon tsemppiä lääkäriin!

    VastaaPoista
  3. No kahdet kisat takana vasta ja kisaura vasta edessä eli ihan hyvinhän meillä menee. Treeniä vaan lisää! :)
    Toivotaan parasta, että Mintun vaivat olis vaan jotain harmitonta... Kiitos tsempeistä!

    VastaaPoista