sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Kesää kohti

vai kuinka se kuuluu sanoa näin maaliskuun alussa. Kyllä on kummallinen talvi ollut. Pari viikkoa lunta ja pakkasia. Ja sitten mahottomia kurakelejä ja plussa-asteita. Nyt on sentään ollut hiukan jo kuivaa ja aurinkokin pilkahdellut toisina päivinä.

Tän viikon ohjelmassa on ollut Mintun eläinlääkäri käynti ja Chilin agi-kisat. Keskiviikkona oltiin Mintun kanssa sitten sen jalan pompottamisen vuoksi kuvauksissa. Ensin katsottiin liikkeet ja sitten kopeloitiin jalkoja ja selkää. Kuvat otettiin rauhoitettuna ja sieltä löytyi seuraavaa: takajalan varpaat ok, polvet ja lonkat ok, kaularanka ok, selkä ok, mutta sitten lannerangassa oli näkyvillä jotain muutoksia. Viimeisissä nikamaväleissä luupiikkiä oikealla puolella ja okahaarake oli hieman epäselvä. Nikamia oli normaalimäärä. Nikamaväleissä oli hermokanava-ahtaumaan viittaavia muutoksia. Saatiin hoitokuuriksi kipulääke 3-4 viikoksi. Sitten käytiin heti seuraavana päivänä hierojalla ja sieltä saatiin hieronta ja venyttelyohjeita. Kuvat lähetettiin vielä jollekin toiselle lääkärille lausuttavaksi ja katsotaan mitä mieltä hän on. Saadaan lenkkeillä suht normaalisti, mutta pahimmat riekkumiset ja rallaamiset vapaana pitää eliminoida. Käydään kuukauden päästä ihmettelemässä tilannetta ja mietitään, että mitä sitten jatkossa.

Tänään oltiin Chilin kanssa kisoissa Lempäälässä ja ihan kivasti meillä meni. Toiselta agiradalta hylly ja toiselta 0 virhettä ja 3. sija sekä LUVA tietysti! Jee!
Eka rata oli kyllä Chilin kohdalta ihan haahuilua ja yli-innokasta sähläämistä. Karkasi hypyn jälkeen A-esteelle, vaikka oltiin menossa ihan eri suuntaan. Ja loppu rata menikin sitten keräillessä itseään. Saatiin me sinne nyt ihan onnistuneitakin osia, mutta hieman jänskätti ennen toista rataa, että kuinkahan tässä käy, mutta oli paremmin sitten hanskassa. Taisi odotellessa kerätä hieman kierroksia itseensä eikä jaksanut keskittyä ohjaamiseen. Toisella radalla oli paremmin kuulolla, mutta sielläkin muutamassa kohdassa meinasi tehdä omia ratkaisuja, mutta ennätin huutamaan ajoissa, jotta vääriä esteitä ei menty. Vauhtikin oli ihan mukavasti kohillaan.
Täytyy tässä nyt tuumailla, että meniskö sitä vielä kisoihin ennen juoksujen alkua vai jäisikö suosiolla tauolle. Kasvattajalla olisi tarkoitus seuraavista juoksuista astuttaa, joten pidempi tauko on sitten tiedossa. En tiedä olisko sitä parempi tauon jälkeen palata kisaradoille ykkösluokaan vai aloittaa sitten suoraan kakkosluokassa, jos ehditään se puuttuva luva saamaan.

2 kommenttia:

  1. Paljon tsemppiä Mintun sairaslomaan!

    Onnea LUVAsta :) Kakkosten radat ei mun mielestä ole mitenkään kauhean paljon vaikeampi, kun ykkösten, että siinä mielessä kisoihin vaan, jos siltä tuntuu. Tuleepahan siinä sitten pakollinen tauko välissä ;)

    VastaaPoista
  2. Kiitos tsempeistä!

    Kaipa ne kakkostenkin radat luonnistuu. Ehkä on ihan hyvä niitä harjoitella pidempään ennenkuin siirtyy kolmosiin.

    VastaaPoista