torstai 17. huhtikuuta 2014

LUVAllisia kilpailuja

Edellisen kirjoituksen jälkeen startattiin Chilin kanssa Tamskin iltakisoissa yhdessä agiluokassa ja saatiin sieltä viimeinen luva ykkösluokasta ja siirto sitten 2-luokkaan. Rata oli kauheaa haahuilua. Chili ei ollut yhtään keskittynyt tekemiseen vaan jäi välillä jopa nuuskuttelemaan jotain omiaan ja oikein ihmettelin, että maaliin saakka päästiin puhtaalla radalla ja aliajalla. No nolla kuitenkin ja SERTi kouraan.

Seuraava kisastartti oli viime viikonloppuna. Olin ilmoittautunut ekaa kertaa kolmelle radalle ja 2-luokan haasteet edessä. Ekalta agiradalta tuli hylly, kun meni heti radan aluksi putken väärään päähän, mutta muuten rata meni kivasti. Toinen rata olikin vähän mutkikkaampi, mutta se selviydyttiin virhepisteittä ja ajan perusteella oltiin neljänsiä ja viimeisiä, jotka sai radalta luvan. Melko sujuvaa oli meno. Pari virhettä ohjauksen ajoituksessa, minkä vuoksi Chili teki hieman isommat kaarrokset ja niissä varmasti menetettiin aikaa. Kolmas rata oli sitten hyppäri. Siinä tehtiin myös puhdas suoritus ja kolmansija oltiin tuloslistoilla. Radalla sattui kylläkin pieni yhteentörmäys, kun Chili ilmeisesti lähti hakemaan mun oikealla puolella olevaan putkeen ja oltiin menossa suoraan/vasempaan putkeen ja juoksi suoraan mun jalkoihin ja minä kompuroin koiraa päin. Ihmeen kaupalla meni kuitenkin itsenäisesti oikeaan putkeen ja minä hölmistyneenä kuulen yleisön joukosta, että jatkakaa, jatkakaa. Chili syöksyy putkesta ulos ja eikun eteenpäin seuraavalle esteelle. Mä jo luulin, että saatiin hylly, kun törmäiltiin ja en yhtään tiennyt mihin Chili oli mennyt. No tuurilla täällä kertaa! :) Nyt on sitten kaksi luvaa koossa ja kolmosluokat ihan liian lähellä. Siellä on taso niin kova, että ollaan auttamatta ulkona kisoissa. No katsellaan nyt rauhassa, että koska tuo neiti mahtaa aloittaa juoksut ja mietitään sitten kisauran jatkoja myöhemmin.

Sitten Minttuun...Röntgenkuvista tuli tarkemmat lausunnot eikä sieltä lopulta oikein löynyt selittävää syytä pompotteluun. Fasettinivelissä oli hieman puolieroa, ristiluu pystyasennossa ja jotain muuta pientä, mutta ei isompaa ongelmaa näkyvissä. Eli jäädään seuraamaan tilannetta ja jos vaiva jotenkin reilusti pahenee, niin MRI-kuva pitäisi sitten ottaa. Mutta nyt saadaan liikkua vapaasti ja monipuolisesti. Hyvä lihaskunto on aina paikallaan ja täytyisi vahvistaa molempia takajalkoja tasapuolisesti. Uimista suositeltiin, kunhan kelit lämpenee. Periaatteessa estettä agilityn aloittamiseenkaan ei nyt ole, joten täytyy sitä mietiskellä.

Molemmat koirat kävi tiistaina rokotuksilla ja todettiin muuten terveeksi. Minttu painoi 7,2 kg ja Chili 9,3 kg. Mintulla on ollut hieman silmien rähmimisvaivaa, joka ilmeisesti liittyy nuoren koiran kehittymättömään immuunipuolustukseen silmissä ja nyt kun on kovin pölyistä niin silmät ärtyy helposti. Ohjeeksi silmien huuhtelua iltaisin ja tarvittaessa ab- tai kortisonitippoja. Vaivan pitäisi hävitä 2 ikävuoteen mennessä.

2 kommenttia:

  1. Te ootte kyllä koneita ja varmasti ennätysvauhdilla etenemässä kolmosiin! Onnea vielä tosi paljon ihan mahtavasta 2 luokan aloituksesta :-)

    Hienoa, ettei Mintun kuvissa ollut mitään erityistä. Toivottavasti pomputtelu pikku hiljaa häipyy tai ei ainakaan haittaa menoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Täytyy toivoa, että vaiva ei ainakaan pahene ja sais elää normaalia arkea.

      Poista