tiistai 23. heinäkuuta 2013

Tassuvaivainen ja harvahammas Minttu

Kesäloma on pyörähtänyt käyntiin. Sen kunniaksi käytiin maanantaina Mintun kanssa eläinlääkärissä näyttämässä tassua. Se on ajoittain ontunut sitä jalkaa tai ollut liikkeelle lähtiessä jäykkä ja taivutettaessa varvasta alaspäin on vinkaissut. Päällepäin ei näy edelleenkään mitään. No on se tässä parin viikon aikana ehkä mennyt parempaan suuntaan, mutta silti käytiin näyttämässä. Kuvia ei otettu, kun ei ole tuon pahemmin vaivannut. Saatiin sitten vain kipulääkekuuri ja ohjeet seurailla liikkumista. Ollaan nyt sitten annettu Mintun vapaasti touhuta mettässä ja painia Chilin kanssa. Olikin jo hieman tylsää tässä parisen viikkoa, kun ollaan koitettu riekkumisia rajoittaa :)

Minttu 4,5 kk

Metsässä jälleen vapaana
"Hei paparazzi, häivy sieltä!"

Tuli tuosta kuvasta mieleen, että Minttu alkaa olemaan aikalailla sisäsiisti. Tulee hienosti pyytämään ulos, kun on hätä. Toki käytetään edelleen ahkerasti ulkona muutenkin, mutta esim. öisin ei enää tee tarpeitaan ja päivälläkin pystyy pidättämään useamman tunnin. Kokonaista työpäivää ei vielä ole pystynyt olemaan pissaamatta. Katsotaan kuinka se sitten sujuu kesäloman jälkeen.

Kun koitettiin rauhoittaa pahimpia riekkumisia, niin täytyi kehitellä jotain muita aktiviteetteja. Nakkien piilotusta ja nappuloita lelun sisään ja eikun hommiin.



Äiti seuraa tarkkana vierestä, että kuinka se homma sujuu ja josko sieltä sattuisi jokunen nappula lentämään hänellekin

Mintun hampaita alkoi ropisemaan muutama päivä tehosterokotteiden jälkeen. Yläetuhampaista on vaihtunut 4 ja alhaalta on irronnut 2 ja loputkin heiluu uhkaavasti. Alakulmurit alkaa hiljalleen painamaan yläikeniin, että ne toivottavasti lähtee pian tai sitten joudutaan niitä poistattamaan. Painin tiimellyksessä huomaa, että taas sieltä on hammas irronnut, kun Chilin turkissa on veriviiruja :)


Mintun kanssa aloitellaan tokon pentukurssi elokuun alusta lähtien 10 kertaa. Mukava päästä toisten koirien häiriöön tekemään juttuja. Hieman olen ollut itse laiskempi Mintun kanssa kotona opettamaan temppuja ja tottelevaisuutta, kun vertaa Chilin kanssa pentuna touhuiluun. Mutta ehtiihän tuon kanssa vielä. Kurssilta saa varmasti virettä itsellekin takaisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti