tiistai 9. heinäkuuta 2013

ELLillä ja kesätouhuja

Huomenna on Mintulla ikää 16 viikkoa ja tänään käytiin hakemassa tehosterokotteet. Kohta on sitten niinkuin lupa saapastella kaikenkarvaisten otusten joukossa. No toki ollaan me toisia koiria treffattu säännöllisesti, jos metsälenkillä on joku sopiva tullut vastaan ja pentupiirissä käyty toisiin pentuihin tutustumassa. Minttu on selkeästi arempi toisten koirien kanssa aluksi kun vertaa Chiliin pienenä. Chili paineli pentupiirissä häntä pystyssä ja aiheutti hässäkkää, kun taas Minttu seurailee sivusta ja vähän varovaisemmin tekee tuttavuutta. On kyllä jo enemmän rohkaistunut tässä matkan varrella.

Eilen kun oltiin mummulassa käymässä alkoi Minttu ontua toista etujalkaa ja se on jatkunut vielä tänäänkin. Vaiva taitaa olla toiseksi uloimmassa varpaassa. Päällepäin ei näy mitään vikaa, mutta kun varvasta taivuttaa alaspäin aiheuttaa se kipua. Eläinlääkäri käski seurailla muutaman päivän ja sitten mahdollisesti kuvataan, jos vaiva jatkuu. Todennäköisesti on venäyttänyt sen Chilin kanssa peuhatessa ja juostessa. Nyt täytyy yrittää pitää mahdollisimman rauhallista menoa pari päivää ja sehän on helpommin sanottu kuin tehty ;), muuten oli kaikki kunnossa. Painoa on nyt 4,9 kg ja säkää n. 29 cm. Hieman on pienempi kuin äitinsä samanikäisenä.
Hampaita ei ole vaihtunut, mutta taitaa ne alahampaat jo heilua. Mintun karva taitaa jäädä selkeästi enemmän broken-tyyliseksi, sillä karva ei juuri hapsota. Vähän on vaan partaa ja kulmakarvoja. Pisimmät hapsottavat päälikarvat nypin pois muutama päivä sitten.


Nautiskelua mummulan pihalla
Chilin kanssa on sujunut kivasti agiharkoissa ja kovasti ohjaaja jo suositteli meitä kisaamaan, mutta kun en sitten hommannut tälle vuodelle kisalisenssiä. Aattelin, että pennuttaminen sotkee kuvioita niin, että ei olla valmiita kisaradoille vielä hetkeen. No saishan sen lisenssin toki muutettua, mutta täytyy nyt harkita. Ehkä se on enemmin niin, että ite ei oo valmis. Täytyis päästä ainakin  muutamiin epiksiin kattoon toimintaa vierailla radoilla.

2 kommenttia:

  1. Voi kun täällä on suloinen pikku neiti! Rapsutuksia ja kesänjatkoja :)

    VastaaPoista
  2. Kivoja kesäkuvia! Tiedän tunteen, kun parson pitäisi pitää hissukseen pari päivää :P Tsemppiä kisaamisen aloittamiseen! Ekaksi vaan epiksiin ja sitten heti tammikuussa kisoihin, kun hommaa sen lisenssinkin sitten :) Mukavaa kesän jatkoa!

    VastaaPoista