sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Koiramaisia touhuja

Tällä viikolla on tullut touhuttua kaikenmoista koiran kanssa. Keskiviikkona oltiin pitkästä aikaa parsonlenkillä Ylöjärvellä. Kauheen montaa koiraa ei sillä kertaa ollut mukana, mutta reippailtiin lenkki kuitenkin. Torstaina oli vakitreeni agilityä ja aiheena oli irtoaminen ja vauhti radalla. Hyppysuoralta putkeen vauhdilla ja koiraa kirittäen. 9. esteen ja 10. putken väliin persjättö tai valssaus, muuten ei erityisiä ohjauskuvioita. Ihan mukavasti Chili eteni esteillä. Putkiin menemisissä välillä tökkäilee ja jää varmistelemaan, että mihin pitäis mennä, jos en saata tarpeeksi lähelle.

Tässä muutama kuva viime talven treeneistä:




Perjantaina lähettiin töiden jälkeen Ikaalisiin keinoluola treeneihin. Pari muuta oli myös harjoittelemassa. Laitettiin Chili suoraan putkeen koemaisesti. Ahdingon läpäisi nopeasti pienen harkinnan jälkeen. Meni suoraan hakupesälle ja siellä hyvä ilmoitushaukku. Päästettiin kettu eteenpäin ja koira perään. Kettu hakeutui vasempaan päätepesään ja Chili reippaasti perään. Kettuna oli tällä kertaa hieman ärhäkämpi Rita, joka antoi hieman iskuja takaisin. Tuntui, että se vaan innosti Chiliä enemmän. Pari kertaa Chili lähti pois ketun luota, mutta kannustettiin sitä palaamaan takaisin haukkumaan. Oli mielestäni aiempaa rohkeampi ja jaksoi tiiviimmin haukkua ketun luona. Lopetettiin harjoitus hyvään kohtaa, kun koira haukkui intensiivisesti lähellä kettua.

Tänään oltiin ylimääräisissä omatoimi agitreeneissä sport dog parkissa. Harjoiteltiin kontakteja puomin alastulolla ja A-esteellä, keppejä molemmin puolin ja pientä radan pätkää. Ensi viikolla on sitten taukoa.
Lisäksi käytiin moikkaamassa kasvattajaa, jonka tarkoitus on teettää Chilillä pentuja seuraavista juoksuista. Reilu viikko sitten käytiin LOA-testissä ja sieltä tuli hyviä uutisia eli Chili on terve ataksiageenin osalta. Silmät ja polvethan on tarkistettu jo keväällä eli kaikki on valmista pennutusta varten. Nyt vaan odotellaan juoksuja, jotka vois alkaa vuoden vaihteen paikkeilla. Sulhanen on jo katsottuna valmiiksi eli komistus on Tallitontun Ursus. Tässä Edu prt-näyttelyssä 2011.
Tallitontun Ursus "Edu"
Jännityksellä jäädään odottamaan, kuinka homma lähtee tästä pyörimään. Mutta juoksujen alkuun saakka eletään niinkuin ennenkin ja katsotaan sitten mitä tuleman pitää! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti